Потписани уговори о извођењу радова на изградњи 133 стана у Београду и 55 монтажних кућа

Потписани уговори о извођењу радова на изградњи 133 стана у Београду и 55 монтажних кућа

23.10.2020.

Уговор о извођењу радова на изградњи 133 стамбене јединице у београдском насељу Др Ивана Рибара потписали су в.д. директора „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд Душан Ковачевић и Мирослав Михајловић испред групе понуђача Градинг доо Параћин и Предузеће Интерклима доо Врњачка Бања.

Претеходно је потписан уговор о сарадњи између Комесаријата за избеглице и миграције, Града Београда и Јединице за управљање пројектима. Град Београд ће извршити процес избора корисника, док је Комесаријат за избеглице и миграције водећа институција у спровођењу Регионалног стамбеног програма.

Станови су намењени избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Хрватске и градиће се у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Очекује се да радови на изградњи стамбених јединица у насељу Др Ивана Рибара отпочну у новембру текуће године. Рок за завршетак објекта је 400 дана.

Укупна вредност потписаног уговора износи 5.488.535 евра са ПДВ-ом.

Потписан је уи говор о изградњи 55 монтажних кућа намењених избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Хрватске, које ће се градити у 39 општина на територији Србије, а реч је о уговору вредном 1.233.775 евра.

У оквиру Регионалног стамбеног програма на територији Београда планирана је и изградња 250 стамбених јединица у насељу Овча.

Циљ Регионалног стамбеног програма је да обезбеди трајна стамбена решења за 8.320  избегличких породица са простора бивше Југославије, односно 24.960  корисника према одобреним средствима донације у овом тренутку.

Регионални стамбени програм је заједнички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске.

Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Овај сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство. Ако желите да блокирате "колачиће", молимо подесите ваш претраживач.