Руководство

Светлана Велимировић
Заменик комесара

Рођена је 1967. године у Београду. Завршила Mедицински факултет Универзитета у Београду. 2001. године стекла стручно звање специјалисте опште медицине. Има положен стручни испит за доктора медицине и за рад у државним органима.

Већи део радног стажа провела у Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије на месту самосталног саветника за праћење остваривање права из области здравствене заштите. Предлагала пројекте за збрињавање избеглица са здравственим проблемима. Сарађивала са међународним, домаћим, владиним и невладиним организацијама. Учествовала у програмирању и формулацији пројеката за предприступне фондове Европске Уније.

Током целе професионалне каријере непосредано је радила са странкама у решавању њихових појединачних проблема, као и проблема група.

Јула месеца 2008. године Влада је поставља за помоћника комесара, а марта 2009. године за заменика комесара.

Говори енглески језик. Удата, мајка двоје деце. Иван Гергинов
Помоћник комесара за прихват, збрињавање, повратак и интеграцију избеглица

Рођен је 1965. године у Ечкој, код Зрењанина. Завршио је Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину, Универзитета у Новом Саду где је стекао стручно звање дипломираног инжењера производног менаџмента.

Има дугогодишње радно искуство у раду са избеглицама и расељеним лицима. Био је члан, потом и координатор окружног штаба за прихват и збрињавање избеглица у Средњо-банатском округу.

Био је вођа тима приликом регистрације гласача из Босне и Херцеговине за гласање ван земље на територији Савезне Републике Југославије 1997. године.

У Комисији за имовинске захтеве расељених лица и избеглица, формиране на основу Дејтонског споразума - Анекс 7, радио је од 1998. до 2003. године као  руководилац мобилног тима.

Од 2003. до 2005. године радио је као шеф канцеларије Комитета за помоћ и заштиту права ратом погођених лица у Новом Саду, пројекат „Расељени у Србији: Опоравак кроз увећан приступ економским приликама и легалним правима“.

Марта месеца 2009. године Влада Републике Србије поставља га за помоћника комесара.

Говори енглески језик. Ожењен, отац троје деце.
Овај сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство. Ако желите да блокирате "колачиће", молимо подесите ваш претраживач.