Комесар

Владимир Цуцић
Комесар

Рођен 1959. године у Београду, где је завршио Шесту београдску гимназију и дипломирао на Факултету политичких наука.

Има вишегодишње радно искуство у раду са избегличком и расељеничком популацијом. Био је саветник за политику развоја у Министарству рада и социјалне политике, као и старији аналитичар у Центру за истраживање миграција.

У Координационом центру за Косово и Метохију Србије и Црне Горе и Републике Србије радио је као: руководилац Службе координације, руководилац српског дела преговарачког тима за израду Протокола о добровољном и организованом повратку на Косово и Метохију, руководилац српског дела Радне групе за повратак на Косово и Метохију, и као руководилац Сектора за повратак.

Био је председник Комитета у Комитету за помоћ и заштиту права ратом погођених лица. Шеф Канцеларије Комисије за Србију у Комисији за имовинске захтеве расељених лица и избеглица  (Дејтонски мировни споразум Анекс 7).

Био је помоћник и саветник комесара, као и секретар  у Комесаријату за избеглице Републике Србије.

У оквиру USAID – SCOPES програма био је предавач о организовању и деловању у ванредним ситуацијама.

У Штабу за прихват и збрињавање избеглица Владе Републике Србије радио је као руководилац српског дела преговарачког тима за израду Протокола о добровољном и организованом повратку у Републику Хрватску, као руководилац српског дела Радне групе за повратак у Републику Хрватску, и као официр за везу са штабовима за прихват и збрињавање у комесаријатима за избеглице Владе Републике Српске и Владе Републике Српске Крајине.

Био је члан мешовите југословенско-хрватске комисије за примену члана 7. Споразума о нормализацији односа и руководилац југословенског дела комисије за питања израде Протокола о добровољном и организованом повратку у Републику Хрватску.

Јула месеца 2008. године Влада Републике Србије га поставља за Комесара за избеглице.

Говори енглески језик. Ожењен, отац троје деце. 
Овај сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство. Ако желите да блокирате "колачиће", молимо подесите ваш претраживач.