Свечано уручени кључеви монтажних кућа у Новом Пазару

Свечано уручени кључеви монтажних кућа у Новом Пазару

10.11.2020.

Јуче су у Новом Пазару уручени кључеви 8 монтажних кућа интерно расељеним лицима и српским држављанима-повратницима по Споразуму о реадмисији који су добили куће у оквиру пројекта “Нови Пазар за боље услове живота интерно расељених лица и повратника”. Пројекат је финансирала Европска унија у партнерству са Комесаријатом за избеглице и миграције а у сарадњи са градом Новим Пазаром и Хуманитарним друштвом “Мерхамет-Санџак“. Комесаријат за избеглице и миграције је по основу суфинансирања пројекта доделио средства за 4 пакета грађевинског материјала. На јавни позив  за доделу помоћи су могла да се пријаве интерно расељена лица и повратници по Споразуму о реадмисији.

Пројекат под називом “Нови Пазар за боље услове живота интерно расељених лица и повратника” подразумевао је помоћ у грађевинском материјалу, додели монтажних кућа и помоћ за економско оснаживање породица а циљ је био да се унапреде услове живота интерно расељених и повратника у Новом Пазару.Урађено је 8 монтажних кућа, додељено 9 пакета грађевинског материјала за реновирање или завршетак постојећих објеката и подељено 14 грантова за економско оснаживање, односно куповину неопходне опреме за покретање и унапређење сопственог бизниса. Овај Пројекат је део ширег програма „Бољи живот за интерно расељена лица  и  повратнике” који се спроводи у Србији у протекле 2 године а у оквиру кога је Европска унија финансирала 5,65 милиона еура.  Више од 300 породица интерно расељених лица и повратника по Споразуму о реадмисији  је добило боље услове за становање, а 183 породице су економски оснажене.

Овај сајт користи "колачиће" како би се обезбедило боље корисничко искуство. Ако желите да блокирате "колачиће", молимо подесите ваш претраживач.