Бројне активности у центрима: у Тутину донација за Рамазан, у Врању мигранти садили

Бројне активности у центрима: у Тутину донација за Рамазан, у Врању мигранти садили "семе жеља", деца из ЦА Крњача била на прегледу у Зуботехничкој школи Београд

29.04.2021.

У Центру за азил у Тутину и ове године Турска агенција за координацију и сарадњу  (ТИКА) поделила је пакете корисницима центра поводом светог месеца Рамазана. Уручењу донације 22.априла 2021. присуствовали су званичници Конзулата Турске као и локалних власти, а у име Комесаријата за избеглице и миграције, на донацији се захвалио координатор Миле Несторовић. 

У Прихватном центру за мигранте у Врању 28.4.2021 је одржана акција под називом „Посади семе и замисли жељу".
Мигранти су, заједно са члановима организација присутних у овом центру у саксијама израђеним од пластичних флаша садили семе босиљка, мирођије, першуна, оригана, селена и другог зачинског биља које ће касније користити у исхрани.

Акцију је организовао ИОМ, уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције РС у оквиру Подршке ЕУ управљању миграцијама у Србији.

У оквиру пројекта „Подржимо здрав осмех“, Зуботехничка школа Бероград у четвртак, 29.4.2021.године  у просторијама школе реализовала је други турнус стоматолошких прегледа за децу која бораве у Центру за азил  у Крњачи. За преглед се пријавило 16 малишана из Центра за азил у Крњачи.

Децу су прегледали лекари и асистенти др Александар Стојчетовић, др Тања Ашанин, др Снежана Благојевић, др Марија Николић, стом.сестра Слободанка Кулина и стом.сестра Маја Готић.