Комесар

Владимир Цуцић
Комесар

Рођен 1959. године у Београду, где је завршио Шесту београдску гимназију и дипломирао на Факултету политичких наука.

Има вишегодишње радно искуство у раду са избегличком и расељеничком популацијом. Био је саветник за политику развоја у Министарству рада и социјалне политике, као и старији аналитичар у Центру за истраживање миграција.

У Координационом центру за Косово и Метохију Србије и Црне Горе и Републике Србије радио је као: руководилац Службе координације, руководилац српског дела преговарачког тима за израду Протокола о добровољном и организованом повратку на Косово и Метохију, руководилац српског дела Радне групе за повратак на Косово и Метохију, и као руководилац Сектора за повратак.

Био је председник Комитета у Комитету за помоћ и заштиту права ратом погођених лица. Шеф Канцеларије Комисије за Србију у Комисији за имовинске захтеве расељених лица и избеглица  (Дејтонски мировни споразум Анекс 7).

Био је помоћник и саветник комесара, као и секретар  у Комесаријату за избеглице Републике Србије.

У оквиру USAID – SCOPES програма био је предавач о организовању и деловању у ванредним ситуацијама.

У Штабу за прихват и збрињавање избеглица Владе Републике Србије радио је као руководилац српског дела преговарачког тима за израду Протокола о добровољном и организованом повратку у Републику Хрватску, као руководилац српског дела Радне групе за повратак у Републику Хрватску, и као официр за везу са штабовима за прихват и збрињавање у комесаријатима за избеглице Владе Републике Српске и Владе Републике Српске Крајине.

Био је члан мешовите југословенско-хрватске комисије за примену члана 7. Споразума о нормализацији односа и руководилац југословенског дела комисије за питања израде Протокола о добровољном и организованом повратку у Републику Хрватску.

Јула месеца 2008. године Влада Републике Србије га поставља за Комесара за избеглице.

Говори енглески језик. Ожењен, отац троје деце.