Испоручена помоћ за 303 повратничке породице у Хрватској

Испоручена помоћ за 303 повратничке породице у Хрватској

07.02.2024.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, 7. фебруара 2024. године испоручио је 303 пакета беле технике  повратницима у Хрватској. Донација од 255 пакета беле технике испоручена је у Книну, док је 48 пакета испоручено у Слатини, Пакрацу, Кореници, Доњем Лапцу и Грачацу.

Расподели пакета беле технике присуствовала је амбасадорка Републике Србије у Републици Хрватској Њ.Е. Јелена Милић, представници  Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, представници  Српског народног вијећа као и представници локалне самоуправе.

Вредност донације коју је обезбедио Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије је око 10 милиона динара и за ту вредност обезбеђено је 85 комбинованих шпорета, 146 веш машина и 72 комбинованих фрижидера.

У намери да помогне интеграцију и побољша животне услове повратничке популације Срба у Републици Хрватској, Комесаријат додељује помоћ повратничким заједницама. Ови видови подршке су веома значајни, јер на тај начин подстичемо породице у економском оснаживању, које је поред решавања крова над главом, најбитније.

Током прошле године Комесаријат је доделио помоћ у виду беле технике за 76 породица, а додељено је и 80 пакета помоћи сетвеног репроматеријала.

Комесаријат планира да настави са пружањем помоћи повратничким заједницама у Републици Хрватској и у наредним годинама, наш циљ је да људима који се врате у Хрватску олакшамо останак и омогућимо достојанствени живот.