Комесаријат позива избеглице и бивше избеглице да се јаве на јавни позив за доделу у закуп/откуп 32 стана у ЈЛС широм Србије

Комесаријат позива избеглице и бивше избеглице да се јаве на јавни позив за доделу у закуп/откуп 32 стана у ЈЛС широм Србије

22.11.2021.

Комесаријат за избеглице и миграције објавио је, у суботу 20. новембра 2021. године, у Вечерњим новостима и на сајту Комесаријата, јавне позиве за давање у закуп са могућношћу куповине за 32 стамбене јединице на територији следећих јединица локалне самоуправе: Житиште, Нова Црња, Алибунар, Велика Плана, Бела Црква, Вршац, Пландиште, Сомбор, Крагујевац, Неготин, Дољевац, Ниш, Кладово и Прокупље.

У питању су стамбене јединице које су раније изграђене. На јавни позив могу да се пријаве избеглице и бивше избеглице без обзира у којој јединици локалне самоуправе у Републици Србији имају боравиште/пребивалиште, односно није услов да лица имају пријављено боравиште/пребивалиште у некој од јединица локалне самоуправе у којој се налазе стамбене јединице са јавног позива.

Пријаве на јавни позив подносе се Комесаријату за избеглице и миграције, а рок за подношење пријава је 31. децембар 2021. године. Јавни позив са пратећом документацијом можете преузети овде, у просторијама Комесаријата за избеглице и миграције у Београду, Ул.Народних хероја 4, 11070 Нови Београд, као на сајтовима свих јединица локалне самоуправе у Републици Србији и њиховим огласним таблама.