Комесаријат за избеглице и миграције предузео мере за помоћ породици Берић

Комесаријат за избеглице и миграције предузео мере за помоћ породици Берић

01.03.2024.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић је заједно са представницима града Чачка посетила породицу Ненад Берића у циљу обезбеђивања свих врста подршке и помоћи у складу са нашим надлежностима.

Ненад Берић је избегло лице који је 1995. године избегао из Републике Хрватске који тренутно живи у Чачку.

'' Комесаријат је у сарадњи са градом Чачком и кабинетом градоначелника одмах реаговао и предузео све мере из своје надлежности како би помогли господину Берићу. Комесаријат пружа подршку обезбеђивањем стамбених решења, доделом станова, сеокских кућа, пакета грађевинског материјала, кроз економско оснаживање, али и доделом једнократне новчане помоћи, пакета хране и огрева, а неки од наведених видова подршке и помоћи биће пружени породици Берић. Испуњење основних животних стандарда су предуслов за достојанствен живот који свако заслужује, а наша мисија је да то омогућимо свим угроженим лицима из наше надлежности '' рекла је комесарка Станисављевић.

Комесарка се захвалила граду Чачка на напорима које улажу да све најугроженије избегличке породице добију неопходну помоћ.