Комесарка Наташа Станисављевић обишла мигранте повређене у саобраћајној незгоди у Прешеву

Комесарка Наташа Станисављевић обишла мигранте повређене у саобраћајној незгоди у Прешеву

27.02.2024.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић посетила је данас прихватни центар Прешево и обишла мигранте који су повређени у саобраћајној незгоди који се догодила 20. фебруара 2024. године.

Овом приликом комесарка се упознала са тренутним здравственим стањем свих петоро лица који су смештени у центру у Прешеву и којима је одмах по доласку пружена неопходна нега. Свим лицима у центру којима руководи Комесаријат за избеглице и миграције обезбеђена је храна, здравствена заштита и психо-социјална подршка јер циљ Комесаријата је да помогне и збрине сва лица којима је помоћ потребна.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије је одмах кренуо са збрињавањем лица која су доживела саобраћајну незгоду и у сталној смо комуникацији и координацији са свим државним органима.

Тренутно је у прихватном центру у Прешеву смештено 194 лица, од чега доминантну националну структуру чине корисници пореклом из Сирије и овај центар опредељен је за пријем и смештај пунолетних мушкараца – самаца.