Комесарка Наташа Станисављевић потписала Меморандум о разумевању са деканком Филолошког факултета Ивом Драшкић Вићановић

Комесарка Наташа Станисављевић потписала Меморандум о разумевању са деканком Филолошког факултета Ивом Драшкић Вићановић

16.04.2024.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић и деканка Филолошког факултета Ива Драшкић Вићановић потписале су данас у кабинету факултета Меморандум о сарадњи.

Потписивањем Меморандума студентима се пружа могућност да примене стечена теоријска знања из области језика и културе и стечене компетенције у пракси као и да стекну адекватан ниво практичних знања и упознају се са системом државне управе, ради лакшег преласка са академског школовања на професионални рад.

Комесарка Станисављевић се након потписивања Меморандума захвалила деканки на сарадњи и упознала присутне студенте са радом и надлежностима Комесаријата и истакла да ће им стечено знање и искуство овом праксом пружити увид у значај ове институције која пружа помоћ и подршку лицима која су морала да напусте своје домове. 

Студентска пракса у школској 2024. години реализоваће се у трајању од најмање 80 часова, односно четири недеље по четири часа, а студенти ће након успешно завршеног програма праксе добити потврду о обављеној стручној пракси, потписану од стране ментора и супервизора.