КОМЕСАРКА НАТАША СТАНИСАВЉЕВИЋ СЕ САСТАЛА СА МИЛОРАДОМ ПУПОВЦЕМ ПРЕДСЕДНИКОМ СРПСКОГ НАРОДНОГ ВИЈЕЋА

КОМЕСАРКА НАТАША СТАНИСАВЉЕВИЋ СЕ САСТАЛА СА МИЛОРАДОМ ПУПОВЦЕМ ПРЕДСЕДНИКОМ СРПСКОГ НАРОДНОГ ВИЈЕЋА

15.05.2023.

Комесарка Наташа Станисављевић разговарала је данас са Проф. др Милорадом Пуповцем, председником Српског народног вијећа. Састанку су присуствовали Јован Влаовић, Марија Црногорац и Еуген Јаковчић, а испред Комесаријата помоћник комесара Душица Поповић, Ђорђе Перић и Ивана Анић Ћурко.

Главна тема састанка била је даља сарадња усмерена на помоћ повратницима у Републици Хрватској. Република Србија је у протеклом периоду на име помоћи повратницима у циљу одрживости повратка Срба у Хрватску донирала помоћ у пољопривредној механизацији, сетвеном семену, белој техници, кошницама за пчеле, садницама.

Како би сарадња била прилагођена потребама корисника, договорено је да се формализује сарадња кроз Споразум о сарадњи, да Српско народно вијеће уради  анализу стања потреба и начин транспарентног избора најугроженијих корисника којима Србија може помоћи у складу са својим могућностима.

Професор Пуповац се захвалио на дугогодишњој успешној сарадњи и на помоћи које је Комесаријат до сада определио, са надом да ће се иста наставити.

Комесаријат планира да настави са пружањем помоћи повратничким заједницама у Републици Хрватској и у наредним годинама, наш циљ је да људима који се врате у Хрватску олакшамо останак и омогућимо достојанствени живот,  јер на тај начин подстичемо породице у економском оснаживању, које је поред  решавања крова над главом најбитније, закључила је комесарка.