Комесарка одржала састанак са представницима удружења избеглица и интерно расељених лица

Комесарка одржала састанак са представницима удружења избеглица и интерно расељених лица

20.03.2024.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић одржала је састанак са представницима избеглица и интерно расељених лица и том приликом разговарала са њима о начину рада удружења и даљим активностима.

Комесарка Станисављевић нагласила је су састанци са представницима удружења прилика да се размене искуства, укаже на проблеме и оснажи сарадња. Такође, истакла је да Комесаријат редовно пружа подршку  удружењима објављивањем Јавних позива за финансирање или делимично финансирање програма организацијама цивилног друштва од значаја за популацију избеглица и интерно расељених лица.

Подршка је усмерена ка унапређењу њиховог положаја и подизању свести јавности о проблемима и препрекама са којима се избеглице и интерно расељена лица суочавају и унапређењу информисаности у областима од значаја за корисничку популацију.

Током састанака представници удружења захвалили су комесарки Станисављевић на доприносу рада њихових удружења и  представили планиране активности за наредни период.