Комесарка посетила петочлану избегличку породицу Бркић из Лазаревца

Комесарка посетила петочлану избегличку породицу Бркић из Лазаревца

19.03.2024.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић је заједно са председником Градске општине Лазаревац Бојаном Стевићем посетила петочлану избегличку породицу Радослава Бркића која је добила помоћ у грађевинском материјалу и том приликом разговарала са породицом о њиховим потребама.

Комесарка се захвалила председнику Градске општине Лазаравац на напорима које улажу да све избеглице и интерно расељена лица буду збринута и помогнута. Током 2023. године Комесаријат је Градској општини Лазаревац пружио помоћ за 119 најугроженијих породица избеглица и интерно расељених лица.

'' Протекла година била је једна од најуспешнијих кад је у питању стамбено збрињавање избеглица и интерено расељених лица. Комесаријат је ту због својих корисника и уз пуно рада се трудимо да помогнемо свакоме коме је помоћ потребна, али не заборављамо ни своје кориснике који су помоћ већ остварили. Комесаријат ће уз подршку локалне самоуправе наставити да обилази породице које су помоћ већ добиле, али и наставити ка свом циљу а то је стамбено збрињавање и помоћ свим породицама које су у надлежности Комесаријата'' рекла је Наташа Станисављевић.

У Градској општини Лазаревац су до сада обезбеђена  средства за стамбена забрињавање и економско оснаживање за 211 породица, и то у виду доделе стамбених јединица, грађевинског материјала, сеоских домаћинстава, економског оснаживања, додела пакета хране, огрева и новчане помоћи.