Мигранти поклонима обрадовали кориснике Прихватилишта за одрасла и стара лица у Врању

Мигранти поклонима обрадовали кориснике Прихватилишта за одрасла и стара лица у Врању

14.01.2021.

Малишани смештени у Прихватном центру у Врању данас су обрадовали поклонима и честиткама наше најстарије суграђане, кориснике услуга Прихватилишта за одрасла и стара лица у Врању. Ово је четврта година заредом да мигранти из Авганистана, Ирана, Сирије, Ирака и других земаља Блиског Истока током новогодишњих и божићних празника обилазе кориснике ове установе, како би им пожелели здравље и радост у предстојећој години.

Ово је био још један од начина на који су мигранти изразили захвалност локалној заједници на хуманости и солидарности.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, овог пута је изостало обавезно дружење миграната са бакама и декама. Ипак, и сама посета, пакетићи хране и честитке које су деца израдила за њих, улепшали су дан и почетак године, како корисницима Прихватилишта, тако и запосленима.

Ивана Тасић, директорка Центра за развој локалних услуга социјалне заштите, у оквиру којег функционише и Прихватилиште, захвалила се у име корисника и колектива на пажњи посвећеној најстаријима и изразила наду да ће се ова, сада већ традиционална пракса, наставити и убудуће.

Амирпарса, Сафа, Рома, Мелиса и Мубина, који онлине похађају формално образовање у ПЦ Врање, рекли су да су изузетно срећни што су тим малим гестом успели да измаме осмехе најстаријима.

Акцију је иницирала и реализовала Међународна организација за миграције (ИОМ), у партнерству са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, у оквиру Подршке Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији.