Министар Вулин посетио Тренинг центар за миграције у Пландишту

Министар Вулин посетио Тренинг центар за миграције у Пландишту

14.06.2022.

 

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић и министар унутрашњих послова и председник Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова Александар Вулин обишли су модерни Тренинг центар за миграције који ради у оквиру Комесаријата.

Том приликом комесар Цуцић је захвалио министру Вулину на подршци и ангажвању коју је он лично, као председник Радне групе, показао током последњих седам година, од избијања мигрантске кризе до данас. Он је упознао министра Вулина и присутне припаднике МУП, УН организација и КИРС, са тренутном ситуацијом када је реч о миграцијама и изазовима које са собом доноси украјинска криза, како у Европи, тако и шире, у свету.

Обраћајући се присутнима министар  Александар Вулин је  поручио да се наша држава током трајања мигрантске кризе показала као изузетно организована и способна држава и захвалио се припадницима Комесаријата на добро обављеном послу. 

Тренинг центар за миграције настао је по узору на чувени Институт за хуманитарно право у  Сан Рему. У њему се спроводе различите обуке, тренинзи, округли столови, тематски састанци, научни скупови и друге активности које су од значаја за унапређење процеса управљања миграцијама. Тренинг центар  током 2022. године спроводи десет програма акредитованих од стране Националне академије за јавну управу за лица која обављају послове од значаја за управљање миграцијама. Центар има потписане меморандуиме о сарадњи са Институтом друштвених наука, из Београда, Географским факултетом из Београда, Медицинским факултетом из Косовске Митровице, Економским факултетом из Косовске Митровице, Факултетом примењених уметности из Београда, Нишким универзитетом, Економским факултетом из Ниша, Факултетом политичких наука из Београда,  Факултетом организационих наука из Београда, Универзитетом Нотр Дам ду Лак, из Индијане, САД.

 

Фото: МУП