Нови састанак комесарке Наташе Станисављевић са Миодрагом Линтом, председникoм Савеза Срба из региона

Нови састанак комесарке Наташе Станисављевић са Миодрагом Линтом, председникoм Савеза Срба из региона

15.11.2022.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић састала се данас, други пут за кратко време, са председникom Савеза Срба из региона Миодрагом Линтом. Састанку су присуствовали  и представници Одбора за решавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ.  Испред Комесаријата у разговору су учествовале Љиљана Ракић, Душица Поповић и Ивана Ћурко.

Разговарало се о проблемима са којима се сусрећу најугроженије избегличке породице, са акцентом на стамбено збрињавање оних који су и даље у потреби, а таквих је више од 9.000 породица. Комесаријат јуе до сада стамбено збринуо укупно 25.696 породица (избеглица, интерно расељених са КиМ и повратника по споразуму о реадмисији).

Комесарка Станисављевић подвукла је да је обезбеђивање трајних стамбених решења избеглицама које су у потреби приоритет Комесаријата за избеглице и миграције и да се у том правцу настављају напори да што више избегличких породица буде стамбено збринуто.

Једна од тема разговора била је и успешан завршетак Регионалног стамбеног програма, у оквиру којег ће до краја године, како је истакла комесарка, бити усељене избегличке породице у завршеним зградама у више градова и општина у Србији.