Новогодишњa представа и пакетићи за децу мигранте

Новогодишњa представа и пакетићи за децу мигранте

28.12.2022.

У организацији Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, сва деца  узраста до 14 година, а која су смештена у прихватним и центрима за азил добили су пакетиће и присуствовали новогодишњој  представи. Представа и подела пакетића је одржана у Центру за азил у Крњачи, где је смештено највише деце.

„ Данас смо заједно са Деда Мразом поделили пакетиће за 115 деце  миграната која су смештена у нашим центрима. Новогодишњој представи и овој прелепој манифестацији присуствовали су и родитељи деце. Веома сам срећна што смо сви заједно могли да учинимо овим малишанима лепшу нову годину и да им измамимо не један него више осмеха на лице. Пакетиће смо поделили разврстане по узрасту, како би свако добио омиљену играчку. Комесаријат за избеглице и миграције годинама уназад организује поделу пакетића и новогодишње представе за малишане у центрима са жељом да, иако далеко од куће, и они осете радост празника. Чинимо све што је у нашој моћи како бисмо свим лицима која су смештена у нашим центрима омогућили лакши живот и обезбедили све неопходне услове за достојанствен боравак миграната, а нарочито деце“, рекла је комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић.

Новогодишња представа и додела пакетића, за децу која су смештена у прихватним центрима и центрима за азила којима руководи Комесаријат за избеглице и миграције, одржана је прошле недеље у Сомбору, Шиду и Врању и том приликом је подељено 62 пакетића.

Данашња хуманитарна акција је порука Комесаријата за избеглице и миграције и Републике Србије да свако ко дође у нашу земљу ће наићи на разумевање, настојаћемо да помогнемо свим људима  који су у невољи  јер се саосећамо са њиховим патњама, а првенствено деци  јер је њима помоћ најпотребнија. Ово је још један показатељ да се деца у Републици Србији осећају прихваћено и да имају подршку у превазилажењу својих проблема.