Одржан 37. Регионални координациони форум Регионалног стамбеног програма у Подгорици

Одржан 37. Регионални координациони форум Регионалног стамбеног програма у Подгорици

15.03.2023.

У Подгорици је 14. марта 2023. године одржан 37. Регионални координациони форум Регионалног стамбеног програма на којем су, поред партнерских држава, Републике Србије, Босне и Херцеговине, Републике Хрватске и домаћина Црне Горе, учествовали представници Европске комисије, Банке за развој Савета Европе, ОЕБС-а, УНХЦР-а и техничке помоћи Програма.

Испред Републике Србије састанку су присуствовали Наташа Станисављевић, комесарка за избеглице и миграције и Мина Јеремић.

'' Република Србија је до сада, кроз Регионални стамбени програм, стамбено збринула 6.884 избегличких породица из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. У току године очекује се стамбено збрињавање у Аранђеловцу, Врњачкој Бањи, Овчи, Новом Саду, Панчеву, Зрењанину, Чачку, Врбасу и Пећинцима у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији, и на овај начин ћемо решити стамбено питање за више од 500 породица'' рекла је комесарка Наташа Станисављевић.

Током састанака представници водећих инститиција Програма представили су досадашње резултате. Поред тога, дискутовано је и о изазовима у спровођењу пројектних активности са којима су суочене све партнерске државе, имајући у виду да се Програм налази у завршној фази.