Одржан састанак са Њ.Е. Урсом Шмидом, амбасадором Швајцарске у Србији

Одржан састанак са Њ.Е. Урсом Шмидом, амбасадором Швајцарске у Србији

02.04.2024.

Комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић одржала је састанак са амбасадором Швајцарске, Урсом Шмидом поводом успешне реализације пројекта миграционог партнерства две земље и наставка сарадње Швајцарске и Србије у  управљању миграцијама у Србији.

Током састанка, комесарка Станисављевић нагласила је значај вишедеценијске сарадње Србије и Швајцарске која се заснива на снажним економским, политичким, научним и културним везама. Комесарка је изразила захвалност Њ.Е. Урсу Шмиду на континуираном залагању у пружању подршке управљања миграцијама и овом приликом уручила Захвалницу за успешну сарадњу у досадашњем раду.  

Након успешно реализованог пројекта „Јачање капацитета и партнерства за управљање миграцијама у Србији“,  планиран је наставак сарадње и проширење активности које је Комесаријат за избеглице и миграције спроводио у сарадњи са швајцарским донатором у оквиру миграционог партнерства. Пројекат ће бити усмерен на даље јачање и унапређење система управљања азилом и миграцијама у контексту европских интеграција, као и обезбеђивање приступа услугама прихвата и заштите за мигранте у Републици Србији.