Одржана обука на тему Управљање миграцијама и заштита

Одржана обука на тему Управљање миграцијама и заштита

20.03.2023.

У сарадњи Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (КИРС), Међународног центра за развој миграционих политика (ICMPD) и универзитета у Мастрихту, у оквиру пројекта „Јачање капацитета и партнерства за управљање миграцијама“ у Србији одржана је обука на тему ,,Увод у управљање миграцијама и заштита“.

С тим у вези, у Тренинг центру за миграције у Пландишту, 15. и 16. марта 2023. године је одржана дводневна друга по реду обука „Увод у управљање миграцијама и заштита“ коју су водиле Талита Дубов, експерт на тему миграција, Мања Витасовић и Андреј Наумовић из  Међународног центра за развој миграционих политика (ICMPD).

Циљ тренинга је да се дугогодишње практично искуство у раду са мигрантима унапреди продубљивањем теоретског знања у оквиру миграција. Теме обрађиване на обуци су: Глобални и регионални трендови, Увод у податке о миграцијама, Увод у ефекте миграција, Увод у присилне миграције, Увод у ирегуларне и транзитне миграције и Увод у радне миграције. 

Ово је једна у низу обука у сврху јачања капацитета службеника за прихват- теренаца ради унапређења знања и стицања нових вештина у области миграција.