Одржане обуке у Тренинг центру Пландиште

Одржане обуке у Тренинг центру Пландиште

23.05.2023.

У сарадњи Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (КИРС), Међународног центра за развој миграционих политика (ICMPD) и универзитета у Мастрихту, у оквиру пројекта „Јачање капацитета и партнерства за управљање миграцијама“ у Србији одржане су обуке на тему ,,Увод у управљање миграцијама и заштита“.

С тим у вези, у Тренинг центру за миграције у Пландишту, 18. и 19. маја 2023. године је одржана дводневна обука „Увод у управљање миграцијама и заштита миграната“ која за циљ има јачање капацитета службеника за прихват – теренаца а 22. и 22. маја 2023. године одржана је обука у сврху јачања капацитета запослених у Комесаријату, координатора округа и службеника локалне самоуправе – повереника.

Трениге су водиле Талита Дубов, експерт на тему миграција, Мања Витасовић из  Међународног центра за развој миграционих политика (ICMPD) и Јасмина Ел Масалме представник Комесаријата за избеглице и миграције.

Циљ тренинга је да се дугогодишње искуство у раду са различитим категоријама миграната унапреди продубљивањем теоретског знања у оквиру миграција. Теме обрађиване на обуци су: Глобални и регионални трендови, Увод у податке о миграцијама, Увод у ефекте миграција, Увод у присилне миграције, Увод у ирегуларне и транзитне миграције и Увод у радне миграције, Увод у интегрисање миграција у планирање развоја и планирање процеса интегрисања.