Отворен Ускршнји базар женских рукотворина

Отворен Ускршнји базар женских рукотворина

22.03.2024.

Традиционални Васкршњи базар рукотворина жена избеглица отворен је данас 22.03.2024. године у Тржном центру Галерија, под покровитељством Фондације принцезе Катарине, а изложби је испред Комесаријата присуствовала Светлана Велимировић, заменица комесара.

''Ова иницијатива принцезе Катарине значајна је за интеграцију оних који су морали да напусте своје домове и створе нови живот. Ове жене које имају предиван дар да својим умећем представе Србију на најлепши могући начин. Ускршњи базар осмишљен је са циљем да помогне расељеним, избеглим и социјално угроженим особама, које своје породице издржавају продајом тих рукотворина као и деци са инвалидитетом, сав приход ће бити усмерен ка њима. Захвалила бих се Фондацији Принцезе Катарине на хуманом раду и вишегодишњој подршци'' рекла је Светлана Велимировић.

Фондација Њ.К.В. Принцеза Катарина организује Божићне и Васкршње Базаре рукотворина жена избеглица са основном идејом да се помогне женама које издржавају своје породице продајом прелепих ручних радова. Посетиоци по приступачним ценама могу да купе уникате ручне израде и нађу веома лепе пригодне поклоне - тканине, чипкане и плетене робе - преко ташни, рукавица, накита и народне ношње, до декорације за кућу - огледала, завеса, столњака, посуђа и свећа. Базар је отворен до 23. марта до 22 часа.