Посета Швајцарског државног секретаријата за миграције центрима у Сјеници, Тутину и Крњачи

Посета Швајцарског државног секретаријата за миграције центрима у Сјеници, Тутину и Крњачи

08.03.2024.

У оквиру мониторинг посете Швајцарског секретаријата за миграције – СЕМ (Swiss State Secretariat for Migration), организоване поводом завршетка активности на пројекту „Јачање капацитета и партнерстава за управљање миграцијама у Србији“, делегација коју је предводила госпођа Маријана Ракић, саветница за политику из Швајцарског државног секретаријата за миграције, заједно са представницима Амбасаде Швајцарске, посетила је Комесаријат како би са представницима наше институције разменили мишљења о текућем заједничком пројекту, као и плановима за наставак будуће сарадње у оквиру Миграционог партнерства између Швајцарске и Србије.

Пројекат „Јачање капацитета и партнерстава за управљање миграцијама у Србији“ Комесаријат за избеглице и миграције спроводи у партнерству са Међународном организацијом за миграције (IOM), уз подршку Владе Швајцарске од децембра 2021. године.

Такође, швајцарска делегација је заједно са представницима Међународне организације за миграције (IOM), посетила и центре за азил у Сјеници и Тутину као и центар за азил у Крњачи где су имали прилику да стекну дубљи увид и процене шири утицај и резултате пројекта