Поводом Светског дана избеглица за кориснике прихватних и азилних центара организоване активности

Поводом Светског дана избеглица за кориснике прихватних и азилних центара организоване активности

21.06.2024.

Поводом Светског дана избеглица, који се обележава 20. јуна, у Тутину је одржан турнир у малом фудбалу, на којем су учествовали службеници Комесаријата за избеглице и миграције и корисници из центра азил Тутин и Сјеница.

На турниру су такође учествовали представници Општине Тутин, Дома здравља Тутин, Полицијске станице Тутин, Полицијске станице Сјеница и две локалне фудбалске екипе.

Овај догађај је организован захваљујући сарадњи са Данским саветом за избеглице (DRC) и спортским фасилитатором, у оквиру пројекта "Социјална кохезија људи у покрету и локална популација у Србији" који спроводи GIZ, а Комесаријат је био домаћин овог спортског догађаја.

Поред спортских активности, у оквиру пројекта оплемењивања простора, корисници центра азил Тутин су поводом Дана избеглица уручили саднице цвећа Полицијској станици Тутин, Дому здравља Тутин и Општини Тутин, у знак захвалности на доброј сарадњи.

Такође, у организацији Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, UNHCR-а, Сигме плус и локалне самоуправе, у центру града Бујановца одржана је адекватна манифестација којој су присуствовали наши корисници из Центра за азил Врање и прихватних центара Прешево и Бујановац. На штандовима су били постављени балони са порукама мира, ручне радиност држављанки из Украјине смештених у центру за азил у Врању, које су за овај дан припремиле и торту за све присутне.

Овим догађајима изражена је захвалност свим релевантним актерима који помажу у хуманитарном раду.