Представник Комесаријата предавач на Међународном курсу цивилно-војне сарадње

Представник Комесаријата предавач на Међународном курсу цивилно-војне сарадње

27.10.2023.

У оквиру цивилно-војне сарадње, између Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и Генералштаба Војске Србије, започета је активност представника Комесаријата који имају активну улогу у спровођењу Међународног курса цивилно-војне сарадње.

Први сегмент активности обухватио је предавање на тему надлежности Комесаријата и сарадње са Војском Србије.

Предавање је одржано у касарни "Цар Лазар" у Крушевцу, и том приликом предавач испред Комесаријата био је Милош Тинтар, регионални координатор, који је истакао сјајну сарадњу коју Комесаријат има са Војском Србије. Том приликом је као предавач представио историјат Комесаријата, надлежности и значајну улогу коју Комесаријат има на пољу управљања миграцијама. Такође том приликом је нагласио добру сарадњу Комесаријата и Војске Србије.

Полазници Међународног курса цивилно-војне сарадње су припадници оружаних снага девет земаља, као и представници цивилних организација, који ће се даље са радом Комесаријата упознати кроз вид практичне обуке у оквиру симулационих вежби, као и приликом посете Прихватном центру Прешево, која је саставни део Међународног курса.