Прихватни центар у Прешеву добио је ново име

Прихватни центар у Прешеву добио је ново име

08.07.2021.

     Поводом 6 година од отварања Прихватног центра Прешево, 8. јула 2015. године, прве установе такве намене у Републици Србији, представници Комесаријата за избеглице и миграције данас су организовали свечаност откривања табле са новим називом Центра "Драган Станисављевић - Гаги". Ново име Центар је добио у част Драгана Станисављевића, колеге преминулог 2020. године, иначе првог радника запосленог у ПЦ Прешево, првог прихватног центра на почетку мигрантске кризе 2015. године.

     Поред радника Комесаријата, свечаности су присуствовали и представници других организација ангажованих у Центру, представници прешевске полиције, Гагијева породица и пријатељи. Таблу са новим именом Центра свечано је открио Гагијев унук Вукан, уз помоћ колега Срђана Ристића и Слободана Савовића, првих управника Прихватног центра у Прешеву.

     Комесаријат за избеглице и миграције сматра да је овкав чин најмање што се може урадити како би се изразила неизмерна захвалност колегама и саборцима којих више нема, а који су нам били ослонац у најтежим данима.