Радионица сађења цвећа у ПЦ Шид

Радионица сађења цвећа у ПЦ Шид

19.05.2021.

У Прихватном центру  Шид-станица организована је акција  уређења дворишта, у којем  мигранти и сви запослени заједно бораве. У акцији сађења цвећа учествовале су жене из ПЦ Шид, радници Комесаријатаза избеглице и миграције и организације ЕХО који су у склопу својих редовних месечних радионица обезбедили саксије и саднице цвећа.

У великим црвеним каљевима засађено је цвеће које украшава сам улаз у центар, док је у мањим белим саксијама засађено цвеће које су поставили на прозоре и терасу просторије у којој свакодневно бораве едукаторке из организације ЕХО са децом, проводећи бројне едукативне и креативне радионице. Жене су провеле квалитетно време садећи цвеће и уживајући у лепом времену и међусобно су се договориле о расподели задужења која су везана за одржавање цвећа.

Амрит из Индије  нам је рекла : „Обожавам цвеће! До сада нисам имала прилику да се сусретнем са овим врстама које се узгајају код вас. Сјајно је научити нешто ново, а и брига о цвећу има тако умирујући ефекат. Свакако ће улепшати простор самог центра“.