Радионица за престављање нацрта Водича за креирање миграционог профила на локалном нивоу

Радионица за престављање нацрта Водича за креирање миграционог профила на локалном нивоу

18.11.2022.

У петак 18.11.2022. године у Тренинг центру за миграције у Пландишту одржана је радионица за престављање нацрта Водича за креирање миграционог профила на локалном нивоу. Комесаријат за избеглице и миграције уз подршку Мисије ОЕБС у Србији израдио нацрт Водича за креирање миграционог профила на локалном нивоу. С обзиром да су добро прикупљени подаци на локалном нивоу кључни за добро планирање, било је потребно обезбедити одговарајући алат повереницима и Саветима за миграције на локалу како би могли да припреме квалитетнија локална планска документа.

 

Радионица је спроведена у оквиру ОЕБС-овог пројекта Унапређење испуњавања обавеза у вези са људским правима у Републици Србији, са фокусом на миграције и расељење (фаза 3). Радионицу је водила проф. др Даница Шантић, експерт из области миграција која је и израдила поменути Водич.

Интерактивној радионици присуствовали су повереници из општине Пландиште, Алибунара, Параћина, Кикинде и Зрењанина.

 

Јована Коњевић Бојанић испред Комесаријата за избеглице и миграције је отворила радионицу, поздравила учесника и истакла важност како миграционог профила јединице локалне самоуправе, тако и водича који ће представљати одговарајући алат повереницима и Саветима за миграције на локалу како би могли да припреме квалитетнија локална планска документа.

 

Ружица Банда испред ОЕБС-а је поздравила скуп и представила важност Водича за јединице локалне самоуправе, али и улогу повереника и Савета за миграције у целом процесу израде планских докумената који се тичу миграција.