Састанак комесарке за избеглице и миграције и представника Републичког секретаријата за избеглице и миграције

Састанак комесарке за избеглице и миграције и представника Републичког секретаријата за избеглице и миграције

07.06.2024.

Поводом одржавања првог Свесрпског сабора који ће бити одржан 8. јуна 2024. године, комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић и помоћници директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Перица Кољанин и Дејан Мутић одржали су састанак током којег су разговарали о формирању Комисије за сарадњу као и о тренутним потребама у циљу припреме годишњег акционог плана сарадње.

Током састанка, разговарало се и о Споразуму о сарадњи који је потписан у септембру 2020. године између Комесаријата и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, а комесарка Станисављевић истакла је да формирање Комисије за сарадњу представља значајан корак у унапређењу нашег рада и побољшању услова за расељена лица и мигранте.

''Наше две институције настављају са успешном сарадњом, фокусираном на реализацију заједничких пројеката и редовну размену информација у области миграција. Потписивањем Споразума о сарадњи, у плану је подршка економском оснаживању избеглица који се враћају из Републике Србије. Данашњи састанак је од изузетне важности јер смо постигли договор о интензивирању активности на припреми годишњег акционог плана. Циљ је да што пре пређемо на имплементацију договорених мера'' рекла је комесарка Станисављевић.

Сасатанку су испред Комесаријата присуствовали и помоћница комесара, Душица Поповић и руководилац групе за нормативне послове у Комесаријату, Ђорђе Перић.

На крају састанка постигнут је договор о наставку будуће сарадње како би се осигурала континуирана подршка.