Седам студената Универзитета у Београду биће полазници студентске стручне праксе у Комесаријату наредне четири недеље

Седам студената Универзитета у Београду биће полазници студентске стручне праксе у Комесаријату наредне четири недеље

04.03.2024.

Студентска стручна пракса у Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије, коју организује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са другим органима државне самоуправе и државним универзитетима наше земље, отпочела је данас и седам студената Београдског универзитета похађаће праксу у трајању од четири недеље у Комесаријату.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић  пожелела је добродошлицу студентима и истакла да је реализација студентске стручне праксе од изузетног значаја за студенте, јер омогућава да стекну практично искуство у својој струци и примене теоријско знање које су стекли.

'' Другу годину за редом Комесаријат учествује на сајму стручне праксе. Драго ми је да ћете се наредне четири недеље упознавати са радом и надлежностима Комесаријата и увидети значај ове институције која пружа помоћ и подршку најугроженијим лицима која су морала да напусте своје домове. Студентска пракса је један од видова подршке високошколским установама да својим студентима омогуће да поред теоријских знања, стекну и практичне вештине, али такође помажу и нама да привучемо најбоље студенте који ће сутра постати вредни запослени. Добродошли'' рекла је комесарка Станисављевић.

Студенти Правног факултета, Филолошког факултета, Факултета политичких наука и Географског факултета ће након успешно завршеног програма праксе добити потврду о обављеној стручној пракси, потписану од стране ментора и супервизора.