У центру за азил у Крњачи уручена донација Дечијег фонда Уједињених нација

У центру за азил у Крњачи уручена донација Дечијег фонда Уједињених нација

18.05.2023.

У центру за азил у Крњачи данас је уручена донација Дечијег фонда Уједињених нација и Данског савета за избеглице којој су присуствовали представници Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије у чијој надлежности је овај Центар.

Дечији фонд Уједињених нација донирао је пакете за игру и учење за децу избеглице и мигранте који су на смештају у азилним и прихватним центрима и приватном смештају. Пакет садржи школски прибор и материјал за креативно осмишљаваље и игру. Пакет је прилагођен за узраст деце од 0 до 6 година и од 7 до 10 година и намењен је помоћи деци, младима и породицама који ће им помоћи у игри и потпунијем и срећнијем детињству.

У наредним данима планирана је подела пакета деци узраста до 10 година смештеним у азилним/прихватним Центрима Шид, Врање и Бујановац.

Дански савет за избеглице као партнер Комесаријата данас ће у оквиру својих редовних активности поделити месечне кеш картице у износу од 3500 динара свим породицама са децом у прихватним и азилним центрима у Крњачи, Шиду, Врању и Бујановцу. Помоћ је изједначена са утврђеним износом дечијег додатка у Републици Србији.

Дугогодишње успешно партнерство између Комесаријата и Дечијег фонда Уједињених нација реализовано је у областима заштите деце, образовања, здравља као и обезбеђивање основних животних потреба деце и породица у Центрима.