У Обреновцу уручени кључеви станова за две избегличке породице

У Обреновцу уручени кључеви станова за две избегличке породице

30.05.2024.

У градској општини Обреновац, комесарка за избеглице и миграције Републике Србије, Наташа Станисављевић и председник општине Обреновац, Милош Станојевић уручили су кључеве станова за две избегличке породице које су пронашле свој дом у овом београдском насељу.

Општина Обреновац, уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, током претходних година пружила је подршку за 464 породица избеглица и интерно расељених лица кроз различите видове помоћи. Ова подршка укључује доделу стамбених јединица, грађевинског материјала, економско оснаживање, као и доделу пакета хране, огрева и једнократних новчаних помоћи.

" Комесаријат наставља са стамбеном подршком ка избегличким породицама. Данас су стамбено збринуте две избегличке породице, једна из Босне и Херцеговине, друга из Републике Хрватске. Важно је да нагласимо да је током маја месеца ово 13 породица која је добила своје трајно стамбено решење и напокон имају своју трајну адресу у Републици Србији. Желим да поручим свим породицама да прате све јавне позиве Комесаријата за избеглице и миграције, јер Република Србија помаже најугроженије избегличке породице које нису решиле своје стамбено питање, а са таквом политиком настављамо и у будућности. Породицама желим дуг и срећан боравак у њиховим новим домовима ", рекла је комесарка Станисављевић.

Председник општине Милош Станојевић истакао је да је поносан што Обреновац постаје место где људи могу да започну нови живот и што можемо да пружимо подршку овим породицама. Данашња додела кључева резулатат је дугогодишње успешне сарање између Обреновца и Комесаријата, која ће се наставити и у будућности.

Овим догађајем, Обреновац још једном показује своју посвећеност у помоћи избеглицама и интерно расељеним лицима, обезбеђујући им боље услове за живот и нове почетке.