У Требињу одржана Конференција о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ

У Требињу одржана Конференција о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ

21.05.2021.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић учествовао је на дводневној Конференцији о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ  одржаној у Требињу 21. и 22. маја у  организацији Републичке управе за геодетске и имовинско –правне послове Републике Српске (БиХ) – РУГИПП РС.

Учесницима се обратио српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик који је истакао значај сарадње институција Републике Србије и Српске, указао на спремност институција Републике Српске да пруже стручну правну помоћ, те истакао значај Српске православне цркве у овом процесу.

На свечаном отварању Конференције, госте су поздравили Мирко Ћурић, градоначелник Требиња, Бошко Томић, саветник у Кабинету српског члана председништва БиХ, Милимир Вујадиновић, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије. У име организатора говорио је Јасенко Нединић, помоћник директора.

На скупу су учествовали представници законодавних и извршних органа Републике Србије и Републике Српске (БиХ), Српске православне цркве, представници општина из ФБиХ у којима постоје веће српске заједнице, града Требиња и општина источне Херцеговине, те представници невладиног сектора, удружења и организација које се баве заштитом права и очувањем српског културног и језичког идентитета.