У Врњачкој Бањи  збринуто 7 породица избеглица и интерно расељених лица

У Врњачкој Бањи збринуто 7 породица избеглица и интерно расељених лица

11.06.2024.

Данас су у општини Врњачка Бања, помоћница комесара Душица Поповић  и председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић уручили уговоре  за куповину сеоске куће за интерно расељена лица и уговоре за доделу пакета грађевинског материјала за избеглице, на овај начин је пружена подршка за 7 породица који су решили своје стамбено питање.

‚‚ Данас смо уручили уговоре за грађевински материјал и за куповину сеоских кућа и тиме помогли породицама избеглица и интерно расељених лица који живе у општини Врњачка Бања. Врњачка Бања је једна од јединица локалне самоуправе која улаже велике напоре да збрине угрожене породице избеглица и интерно расељених лица и активни су на свим  конкурсима Комесаријата. Стамбено збрињавање је јако важно, кад после 20, 30 година добијете коначно свој кров над главом, али ми ту нећемо стати наставићемо да помажемо овим људима да их економски оснажимо и пружимо друге видове помоћи.  Комесаријат је ту због својих корисника, уз подршку јединица локалне самоуправе настојимо да свим категоријама лица која су у надлежности Комесаријата обезбедимо услове за сигуран и достојанствен живот. Само у протеклој години Комесаријат је помогао 229 породице избеглица и интерно расељених лица у Врњачкој Бањи, а у овој години до сада смо пружили подршку за 17 породица, рекла је Душица Поповић, помоћница комесара.

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић истакао је велику захвалност Комесаријату на досадшњој сарадњи и додао је да општина Врњачка Бања редовно конкурише на конкурсе које расписује Комесаријат и да је резултат тога збрињавање великог броја породица. У наредном периоду Врњачка Бања ће расписивати нове јавне набавке за додатно оснаживање породица. Председник је истакао да је заједнички циљ локалне самоуправе и државе, да се покаже људима који су били приморани да напусте своје домове да се о њима брине и да имају пуну подршку како би се што пре осамосталили.

Помоћница комесара и председник општине Врњачка Бања су након уручења уговора посетили једну од породица, и пожелели јој срећу у новом дому.