Уручени уговори за 12 купљених станова избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске

Уручени уговори за 12 купљених станова избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске

30.03.2021.

Заменица комесара за избеглице и миграције Светлана Велимировић уручила је данас уговоре од 12 станова купљених за избеглице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, које имају пребивалиште на територији Града Београда.

 

Скромна церемонија уручивања уговора организована је у просторијама Комесаријата за избеглице и миграције.

 

Република Србија је за потребе Комесаријата за избеглице и миграције прибавила 12 стамбених јединица на територији града Београда, општина Гроцка. Станови су купљени донаторским средствима, у оквиру потпројекта 9 Регионалног стамбеног програма. Корисници ће у станове моћи да се уселе до краја ове недеље.

 

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у ове четири земље. Спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је првенствено донаторским средствима, и то Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке. Фондом РСП управља Банка за развој Савета Европе.