Уручење уговора о додели станова за три избегличке породице у Крушевцу

Уручење уговора о додели станова за три избегличке породице у Крушевцу

21.03.2024.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић и градоначелник Крушевца Иван Манојловић уручили су данас кључеве станова за три избегличке породице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, на територији града Крушевца и одржали састанак о будућим плановима за збрињавање избеглица и интерно расељених лица.

Комесарка Станисављевић се захвалила градоначелнику Крушевца, Ивану Манојловићу на досадашњим резултатима које су постигли у збрињавању избегличких породица и напорима које улажу за даље збрињавање, а посебну захвалност изразила је према породицама на стрпљењу и поверењу које су имали у Републику Србију која на овај начин породицама обезбеђује кров над главом.

''У току 2023. године Комесаријат је стамбено збринуо 1000 породица, преко 700 породица је добило пакете економског оснживања а преко 6000 породица смо помогли са огревом и пакетима хране. Наравно да на овоме нећемо стати већ и у 2024. години настављамо истим интензитетом. Хвала породицама на стрпљењу и поверењу које имају у Републику Србију која је увек уз свој народ и решавањем стамбеног питања ми породицама осигуравамо лакшу будућност. У плану нам је расписивање нових јавних позива за стамбено збрињавање најугрожениј породица избеглица и интерно расељених лица и драго ми је што знам да ће град Крушевац учествовати'', рекла је комесарка Станисављевић.

Комесарка је након уручења кључева од станова обишла шесточлану избегличку породицу Веновац са четворо деце која је добила стан из Регионалног стамбеног програма и четворочлану избегличку породицу Марковић која је данас преузела кључеве свог новог стана.

У Крушевцу су до сада додељена средстава за збрињавање за укупно 129 породица, кроз буџет Републике Србије и путем донаторских средстава.