Успешна реализација програма размене експерата у области безбедности у прихватним и азилним центрима у Прагу

Успешна реализација програма размене експерата у области безбедности у прихватним и азилним центрима у Прагу

21.06.2024.

Регионални координатор Комесаријатa за избеглице и миграције Републике Србије, Милан Ђокић присуствовао је реализацији програма размене експерата у области безбедности у прихватним и азилним центрима којима руководе националне агенције, који се оджао у Прагу.

Током програма, све земље учеснице имале су прилику да на интерактиван начин представе како функционише њихов систем организације, пријема и прихвата, евиденције миграната и тражилаца азила. Посебан акценат био је стављен на безбедност у прихватним и азилним центрима, што је била главна тема овог скупа.

Учесници су имали прилику да у земљи домаћина посете по један резиденцијални центар за мигранте и тражиоце азила, као и један центар за малолетнике без пратње.

Програм, реализован у организације Агенције за азил Европске уније, окупио је учеснике из Пољске, Млате, Холадније, Белгије, Луксембурга и Грчке.

Посета је протекла успешно и наставила се добра сарадња између Европске агенције за азил и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.