Kontakt ЋИРLATENG
Dodela montažnih kuća za četiri izbegličke porodice

Dodela montažnih kuća za četiri izbegličke porodice

26.04.2024.

Pomoćnik komesara Ana Šupica i predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević uručili su danas ključeve stambenih objekata za 4 izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, na teritoriji opštine Lazarevac.

'' Dodela stambenih rešenja i pružanje pomoći onima koji su izgubili svoje domove usled sukoba ili drugih neprilika i kontinuirana i uspešna saradnja sa svim jedinicama lokalane samouprave je najavažniji cilj Komesarijata. Danas je važan dan za sve porodice koje su rešile svoje stambeno pitanje, jer dobiti svoj krov nad glavom predstavlja veliki korak ka stabilnosti i sigurnosti. Želim im dug i srećan život u svom novom domu, a Komesarijat će nastaviti da radi na pružanju pomoći i podrške onima koji su još uvek u potrebi '', rekla je pomoćnica komesara Ana Šupica.

Nakon svečanog uručivanja prisutni su obišli dodeljene montažne kuće koje se nalaze u ulici Milovana Lazarevića u Lazarevcu.

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević zahvalio se Komesarijatu za izbeglice i migracije na podršci i pomoći koju pružaju opštini Lazarevac i istakao značaj ove saradnje u obezbeđivanju boljih uslova za život svih osoba koje su bile primorane da napuste svoje domove.

Opština Lazarevac je tokom prethodnih godina u saradanji sa Komesarijatom pružila podršku za 383 porodice izbeglica i interno raseljenih lica dodelom stambenih jedinica, građevinskog materijala, putem ekonomskog osnaživanja, dodelom paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći, a u 2023. godini opštini Lazarevac dodeljena su sredstva kojima smo pomogli 119 porodica.