Kontakt ЋИРLATENG
Izbegličkim porodicama u Zemunu uručeni ključevi stanova

Izbegličkim porodicama u Zemunu uručeni ključevi stanova

15.05.2024.

U Gradskoj opštini Zemun, pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije, Dušica Popović i predsednik opštine Zemun, Gavrilo Kovačević, uručili su ključeve stanova za dve izbegličke porodice koje su pronašle svoj dom u ovom beogradskom naselju i održali sastanak o budućim planovima za zbrinjavanje izbeglica i interno raseljenih porodica.

Opština Zemun, uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, tokom prethodnih godina pružila je podršku za 563 porodica izbeglica i interno raseljenih lica kroz različite vidove pomoći. Ova podrška uključuje dodelu stambenih jedinica, građevinskog materijala, ekonomsko osnaživanje, kao i dodelu paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći.

''Komesarijat je tu zbog svojih korisnika i uvek se trudimo da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna, jer obezbeđivanje krova nad glavom je najvažniji korak u životu svakog čoveka. Razgovor sa korisničkim porodicama nam pomaže u još većoj motivaciji ka zbrinjavanju svih izbeglih lica na teritoriji cele Srbije u cilju rešavanja stambenog pitanja. Komesarijat je Opštini Zemun dodelio sredstva koja su omogućila pomoć za 160 porodica i nastavljamo sa radom sa istom posvećenošću kako bi svaka porodica imala adekvatan smeštaj i osnovne uslove za život, '' rekla je pomoćnica komesara Dušica Popović.

Nakon uručenja ključeva prisutni su obišli stan porodice Martinović i poželeli im dug i srećan život u svom novom domu.

Gradska opština Zemun u 2024. godini aplicirala je na sva četiri javna poziva Komesarijata koja su namenjena za dodelu pomoći za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i dodelu paketa građevinskog materijala, za izbeglice i interno raseljena lica dok su u raseljeništvu.

"Zahvalni smo na saradnji sa Komesarijatom i nastavićemo da radimo na tome da svi naši sugrađani imaju bolje uslove za život," istakao je predsednik opštine Zemun, Gavrilo Kovačević.