Kontakt ЋИРLATENG
Komesarka Nataša Stanisavljević potpisala Memorandum o razumevanju sa dekankom Filološkog fakulteta Ivom Draškić Vićanović

Komesarka Nataša Stanisavljević potpisala Memorandum o razumevanju sa dekankom Filološkog fakulteta Ivom Draškić Vićanović

16.04.2024.

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević i dekanka Filološkog fakulteta Iva Draškić Vićanović potpisale su danas u kabinetu fakulteta Memorandum o saradnji.

Potpisivanjem Memoranduma studentima se pruža mogućnost da primene stečena teorijska znanja iz oblasti jezika i kulture i stečene kompetencije u praksi kao i da steknu adekvatan nivo praktičnih znanja i upoznaju se sa sistemom državne uprave, radi lakšeg prelaska sa akademskog školovanja na profesionalni rad.

Komesarka Stanisavljević se nakon potpisivanja Memoranduma zahvalila dekanki na saradnji i upoznala prisutne studente sa radom i nadležnostima Komesarijata i istakla da će im stečeno znanje i iskustvo ovom praksom pružiti uvid u značaj ove institucije koja pruža pomoć i podršku licima koja su morala da napuste svoje domove. 

Studentska praksa u školskoj 2024. godini realizovaće se u trajanju od najmanje 80 časova, odnosno četiri nedelje po četiri časa, a studenti će nakon uspešno završenog programa prakse dobiti potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi, potpisanu od strane mentora i supervizora.