Kontakt ЋИРLATENG
Održan 37. Regionalni koordinacioni forum Regionalnog stambenog programa u Podgorici

Održan 37. Regionalni koordinacioni forum Regionalnog stambenog programa u Podgorici

15.03.2023.

U Podgorici je 14. marta 2023. godine održan 37. Regionalni koordinacioni forum Regionalnog stambenog programa na kojem su, pored partnerskih država, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i domaćina Crne Gore, učestvovali predstavnici Evropske komisije, Banke za razvoj Saveta Evrope, OEBS-a, UNHCR-a i tehničke pomoći Programa.

Ispred Republike Srbije sastanku su prisustvovali Nataša Stanisavljević, komesarka za izbeglice i migracije i Mina Jeremić.

'' Republika Srbija je do sada, kroz Regionalni stambeni program, stambeno zbrinula 6.884 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. U toku godine očekuje se stambeno zbrinjavanje u Aranđelovcu, Vrnjačkoj Banji, Ovči, Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu, Čačku, Vrbasu i Pećincima u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, i na ovaj način ćemo rešiti stambeno pitanje za više od 500 porodica'' rekla je komesarka Nataša Stanisavljević.

Tokom sastanaka predstavnici vodećih institicija Programa predstavili su dosadašnje rezultate. Pored toga, diskutovano je i o izazovima u sprovođenju projektnih aktivnosti sa kojima su suočene sve partnerske države, imajući u vidu da se Program nalazi u završnoj fazi.