Kontakt ЋИРLATENG
Održan sastanak sa Nj.E. Ursom Šmidom, ambasadorom Švajcarske u Srbiji

Održan sastanak sa Nj.E. Ursom Šmidom, ambasadorom Švajcarske u Srbiji

02.04.2024.

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević održala je sastanak sa ambasadorom Švajcarske, Ursom Šmidom povodom uspešne realizacije projekta migracionog partnerstva dve zemlje i nastavka saradnje Švajcarske i Srbije u  upravljanju migracijama u Srbiji.

Tokom sastanka, komesarka Stanisavljević naglasila je značaj višedecenijske saradnje Srbije i Švajcarske koja se zasniva na snažnim ekonomskim, političkim, naučnim i kulturnim vezama. Komesarka je izrazila zahvalnost Nj.E. Ursu Šmidu na kontinuiranom zalaganju u pružanju podrške upravljanja migracijama i ovom prilikom uručila Zahvalnicu za uspešnu saradnju u dosadašnjem radu.  

Nakon uspešno realizovanog projekta „Jačanje kapaciteta i partnerstva za upravljanje migracijama u Srbiji“,  planiran je nastavak saradnje i proširenje aktivnosti koje je Komesarijat za izbeglice i migracije sprovodio u saradnji sa švajcarskim donatorom u okviru migracionog partnerstva. Projekat će biti usmeren na dalje jačanje i unapređenje sistema upravljanja azilom i migracijama u kontekstu evropskih integracija, kao i obezbeđivanje pristupa uslugama prihvata i zaštite za migrante u Republici Srbiji.