Kontakt ЋИРLATENG
Otvoren Uskršnji bazar ženskih rukotvorina

Otvoren Uskršnji bazar ženskih rukotvorina

22.03.2024.

Tradicionalni Vaskršnji bazar rukotvorina žena izbeglica otvoren je danas 22.03.2024. godine u Tržnom centru Galerija, pod pokroviteljstvom Fondacije princeze Katarine, a izložbi je ispred Komesarijata prisustvovala Svetlana Velimirović, zamenica komesara.

''Ova inicijativa princeze Katarine značajna je za integraciju onih koji su morali da napuste svoje domove i stvore novi život. Ove žene koje imaju predivan dar da svojim umećem predstave Srbiju na najlepši mogući način. Uskršnji bazar osmišljen je sa ciljem da pomogne raseljenim, izbeglim i socijalno ugroženim osobama, koje svoje porodice izdržavaju prodajom tih rukotvorina kao i deci sa invaliditetom, sav prihod će biti usmeren ka njima. Zahvalila bih se Fondaciji Princeze Katarine na humanom radu i višegodišnjoj podršci'' rekla je Svetlana Velimirović.

Fondacija Nj.K.V. Princeza Katarina organizuje Božićne i Vaskršnje Bazare rukotvorina žena izbeglica sa osnovnom idejom da se pomogne ženama koje izdržavaju svoje porodice prodajom prelepih ručnih radova. Posetioci po pristupačnim cenama mogu da kupe unikate ručne izrade i nađu veoma lepe prigodne poklone - tkanine, čipkane i pletene robe - preko tašni, rukavica, nakita i narodne nošnje, do dekoracije za kuću - ogledala, zavesa, stolnjaka, posuđa i sveća. Bazar je otvoren do 23. marta do 22 časa.