Kontakt ЋИРLATENG
Porodicama u Kuli uručeni Ugovori za dodelu pomoći u građevinskom materijalu

Porodicama u Kuli uručeni Ugovori za dodelu pomoći u građevinskom materijalu

23.04.2024.

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić uručili su danas Ugovore o dodeli pomoći u građevinskom materijalu za 8 korisničkih porodica na teritoriji opštine Kula i održali sastanak na temu kreiranja plana za dalje zbrinjavanje porodica.

Tokom sasatanka komesarka je istakla dugogodišnju uspešnu saradnju Komesarijata i opštine Kula kroz koju su realizovani brojni Ugovori o saradnji na dodeli pomoći za rešavanje stambenog pitanja, ekonomsko osnaživanje, pomoć u ogrevnom drvetu , paketima hrane i jednokratnim novčanim pomoćima, za izbeglice, interno raseljena lica i povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji.

'' Komesarijat je u toku 2023. godine opštini Kula dodelio ukupno 15.880.000 dinara kojim je obezbeđeno 102 porodice izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu. Današnjim uručenjem Ugovora 6 porodica izbeglica i 2 porodice povratnika po osnovu sporazuma o redmisiji dobili su pomoć u građevinskom materijalu kako bi unapredili svoje domove i koji će im omogućiti bolje uslove stanovanja. Želimo da pomognemo našim gradovima i opštinama i da ohrabrimo da se uključe u zajedničke projekte koji su namenjeni za pružanje pomoći svim kategorimaja lica koja su u nadležnosti Komesarijata jer imamo podršku Republike Srbije'' rekla je komesarka Stanisavljević.

U 2023. godini Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije pomogao je ukupno 8315 porodica izbeglica i interno raseljenih lica dodelom stambenih jedinica, građevinskog materijala, putem ekonomskog osnaživanja, dodelom paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći.