Kontakt ЋИРLATENG
Porodicama u Somboru uručeni Ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

Porodicama u Somboru uručeni Ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

24.04.2024.

U zgradi Županije u Somboru, komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije i gradonačelnik Sombora Antoniom Ratkovićem, svečano su uručili Ugovore za šest izbegličkih porodica, koje su zahvaljujući Komesarijatu i gradu Somboru dobile svoj novi dom.

'' Zahvaljujući pre svega odličnoj saradnji koju imamo sa Gradom Somborom, danas je svoj dom dobilo šest porodica i za njih su kupljene seoske kuće sa okućnicom. Komesarijat za izbeglice i migaracije Republike Srbije nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem izbegličkih porodica, kako bi  im pružio pomoć i podršku u rešavanju svog najvažnijeg pitanja a to je dobijanje krova nad glavom, svoje trajne adrese. '' rekla je komesarka Stanisavljević.

U Somboru su u 2023. godini dodeljena sredstva za zbrinjavanje za ukupno 178 porodica, kroz budžet Republike Srbije i putem donatorskih sredstava i za to je izdvojeno više od 17 miliona dinara. Ukupno smo do sada u Somboru pomogli 465 porodica izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po osnovu sporazuma o readmisji.

Komesarka Stanisavljević je nakon uručenja Ugovora posetila izbegličku porodicu Šašić koja od danas ima svoju trajnu stambenu adresu, poželela im srećan početak u novom domu i upoznala ih sa svim pravima koje mogu da ostvare u okviru podrške koju Komesarijat pruža izbegličkim porodicama.