Kontakt ЋИРLATENG
Poseta Švajcarskog državnog sekretarijata za migracije centrima u Sjenici, Tutinu i Krnjači

Poseta Švajcarskog državnog sekretarijata za migracije centrima u Sjenici, Tutinu i Krnjači

08.03.2024.

U okviru monitoring posete Švajcarskog sekretarijata za migracije – SEM (Swiss State Secretariat for Migration), organizovane povodom završetka aktivnosti na projektu „Jačanje kapaciteta i partnerstava za upravljanje migracijama u Srbiji“, delegacija koju je predvodila gospođa Marijana Rakić, savetnica za politiku iz Švajcarskog državnog sekretarijata za migracije, zajedno sa predstavnicima Ambasade Švajcarske, posetila je Komesarijat kako bi sa predstavnicima naše institucije razmenili mišljenja o tekućem zajedničkom projektu, kao i planovima za nastavak buduće saradnje u okviru Migracionog partnerstva između Švajcarske i Srbije.

Projekat „Jačanje kapaciteta i partnerstava za upravljanje migracijama u Srbiji“ Komesarijat za izbeglice i migracije sprovodi u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), uz podršku Vlade Švajcarske od decembra 2021. godine.

Takođe, švajcarska delegacija je zajedno sa predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije (IOM), posetila i centre za azil u Sjenici i Tutinu kao i centar za azil u Krnjači gde su imali priliku da steknu dublji uvid i procene širi uticaj i rezultate projekta