Kontakt ЋИРLATENG
Uručeni ključevi stanova izbegličkim porodicama u Mladenovcu

Uručeni ključevi stanova izbegličkim porodicama u Mladenovcu

09.05.2024.

U Gradskoj opštini Mladenovac, komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije, Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić uručili su ključeve stanova za dve izbegličke porodice koje su pronašle svoj dom u ovom gradskom naselju.

Komesarka Stanisavljević je izrazila važnost pružanja podrške izbeglicama i interno raseljenim licima i naglasila da je pružanje mogućnosti za nov početak važan element u izgradnji humanog društva.

''Današnji dan je važan za porodice koje su konačno rešile svoje stambeno pitanje, jer imati svoj krov nad glavom predstavlja i novo poglavlje i nov početak pun nade i optimizma, a za nas je to motivacija da nastavimo sa solidarnošću i humanim delovanjem prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. U 2023. godini Komesarijat je Opštini Mladenovac dodelio sredstva kojima je pružena pomoć za 127 porodica. Ovo je konkretan korak ka poboljšanju kvaliteta života izbeglica i interno raseljenih lica, pružajući im osnovne uslove za dostojanstven i siguran život. Komesarijat nastavlja da radi sa istom predanošću kako bi svaka porodica imala smeštaj i osnovne uslove za život '', rekla je komesarka Stanisavljević.

Nakon uručenja ključeva komesarka je zajedno sa predsednikom opštine Mladenovac obišla stan porodice Davidović i poželela im dug i srećan život u svom novom domu.

Opština Mladenovac, uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije je tokom prethodnih godina pružila podršku za 364 porodice izbeglica i interno raseljenih lica, kroz različite vidove pomoći. To uključuje dodelu stambenih jedinica, građevinskog materijala, ekonomsko osnaživanje, kao i dodelu paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći.